اطلاعیه مهم سازمان دامپزشکی درباره شیوع تب برفکی
معاون سازمان دامپزشکی در خصوص وضعیت کنترل بیماری تب برفکی گفت: با توجه به محدودیت در واکسن موجود، برنامه واکسیناسیون با تکیه بر مناطق و نواحی حساس و پرخطر و اولویت در تحت پوشش قرار دادن دام های جوان حساس تا آخر فروردین ماه ادامه دارد…
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، جمال الدین جاویدی اظهار داشت: از دی ماه 94 تاکنون بیش از 24 میلیون و 400 هزار راس گوسفند و بز مناطق عشایری و مناطق روستایی دارای تراکم بالای دام واقع در بیش از 13 هزار واحد اپیدمیولوژیک و همچنین حدود دو میلیون 900 هزار راس گاو و گوساله در نواحی پر خطر و اطراف کانونهای بیماری موجود در 18 هزار واحد اپیدمیولوژیک گاوی، تحت پوشش مایه کوبی قرار گرفته است.
وی افزود: برای اجرای برنامه واکسیناسیون از واکسنهای تولید داخل (موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و شرکت فراآورودههای زیستی روناک) و واکسن وارداتی مریال،استفاده شده است.
جاویدی تصریح کرد: با توجه به ضرورت برنامه ریزی جهت اجرای فاز بهاره واکسیناسیون تب برفکی و لزوم جمع بندی عملیات در جمعیت دامی حساس مایه کوبی شده و در حال مایه کوبی، روند مایه کوبی تب برفکی در جمعیت دامی با اولویت دام های عشایری تا پایان فرودین ماه تداوم خواهد داشت.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی از تمامی ادارات و شبکه های دامپزشکی، مراکز مایه کوبی بخش خصوصی و دولتی خواست تا پایان فروردین ماه سال جاری نسبت به اتمام برنامه واکسیناسیون در مناطق و نواحی حساس و پرخطر اقدام نمایند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیت در واکسن موجود، برنامه واکسیناسیون با تکیه بر مناطق و نواحی حساس و پرخطر و اولویت در تحت پوشش قرار دادن دامهای جوان حساس تا آخر ماه ادامه خواهد داشت.
جاویدی تاکید کرد: گرچه برنامه واکسیناسیون و مراقبت بیماری توسط اکیپهای دامپزشکی به اجرا گذاشته میشود اما از دامداران و عشایر محترم رعایت موارد و الزامات ذیل مورد تاکید کامل است:
1ـ اعلام کانون های بروز بیماری به نزدیکترین شبکه دامپزشکی استان جهت بازدید و نمونه برداری و همچنین برنامه ریزی برای واکسیناسیون گله و در صورت لزوم واحدهای دامداری اطراف آن(بر اساس نتایج نمونه های اخذ شده و وضعیت سویه های منطقه).
2ـ ضدعفونی بستر و مکان نگهداری دام های آلوده و اطراف آنها با استفاده از مواد ضدعفونی کننده مناسب (با راهنمایی و هماهنگی اکیپهای دامپزشکی) انجام شود.
3ـ جداسازی دام های بیمار از دام های سالم گله و نگهداری جداگانه آنها .
4ـ نظر به اینکه برههای تازه متولد شده از طریق خوردن شیر مادران آلوده، بیمار میشوند، حتیالمقدور از شیر میشهای سالم به آنها داده شود.
5 ـ بازدیدهای بعمل آمده موید این موضوع است که در برخی از مناطق دامداران و عشایر محترم لاشههای دام های تلف شده را بطور مناسب دفن نکرده و آنها را در اطراف دامداری رها میکنند. لذا درخواست می گردد نسبت به دفن بهداشتی لاشه دام های تلف شده بطور مناسب اقدام نموده و لاشه های دام ها را در معرض تغذیه گوشتخوارن (سگ و …) قرار ندهند.
6ـ دام های بیمار خصوصاٌ دام های دارای علایم زخم دهانی و لنگش، منبع تولید و انتشار ویروس عامل بیماری هستند لذا ضمن جدا سازی آنها، تا حد امکان از بیرون رفتن دام های بیمار خودداری گردد.
7ـ درمان حمایتی صرفاً برای دام های واجد علایم شدید زخم های دهانی و یا عفونت سم آن هم زیر نظر دامپزشک مجرب صورت گیرد.
8ـ واکسیناسیون دام های حساس عشایری (با اولویت بره ها)حداقل قبل از اقدام به کوچ.
9ـ کنترل و محدود نمودن بیماری جز با حمایت و مشارکت دامداران و عشایر گرامی مقدور نمیباشد، لذا مجدداً خواستار مشارکت، مساعدت و همکاری آن عزیزان در برنامههای واکسیناسیون، جداسازی دام های بیمار و اقدامات پیشگیرانه میباشیم.