رئیس سازمان امور عشایر گفت: شاهد تغییر سیستم معیشتی عشایر از نظام مطلق دامداری به سمت نظام دامداری و زراعت هستیم که باید در این زمینه به عشایر به عنوان یک ظرفیت بزرگ اقتصادی در کشور کمک کرد…

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کرمعلی قندالی روز شنبه 26 تیر ماه در نشست شورای عشایری هرمزگان در سخنانی اظهار کرد: سیاست سازمان امور عشایر ارائه خدمات مستمر به کوچندگان است و دولت یازدهم در این زمینه عزم جدی خود را به خوبی نشان داده است.

 

وی با بیان این که سرریز جمعیت عشایری کشور می‌بایست مدیریت شود، افزود: گاهی شرایط اقتصادی و منطقه‌ای موجب کاهش قدرت کوچ در میان عشایر شده و گاهی نیز عشایر متناسب با شرایط و وضعیت محیط زیست و کیفیت مراتع تناسبی در این زمینه ایجاد می‌کنند که نشانه هوشمندی این جامعه نسبت به شرایط پیرامونی‌شان است.

 

قندالی با اشاره به اجرای سرشماری عشایر کشور بر اساس استاندارد هر 10 سال یکبار، خاطرنشان کرد: آمارگیری در خصوص تعداد عشایر دارای فرآیند مشخص و مدونی است که در زمان ییلاق صورت می‌پذیرد اما در عین حال جمعیت قشلاق نیز در آن لحاظ می‌شود تا داده‌های آماری مشخصی را در اختیار داشته باشیم.

 

رئیس سازمان امور عشایر اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در طول سال‌های اخیر انجام شده اجرای چتر حمایت بیمه‌ای برای 55 هزار خانوار نفر از عشایر کشور است که البته تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم.

 

وی با بیان اینکه آبرسانی به محل‌های استقرار عشایر در نقاط قشلاقی و ییلاقی و میان‌بندها اهمیت بسیار فراوانی دارد، گفت: از استانداری هرمزگان تقاضا داریم تا نسبت به این موضوع توجه هر چه بیشتری داشته باشند به‌خصوص در زمینه آب‌رسانی سیار اعتبارات ویژه‌ای را به عشایر دو منطقه حاجی‌آباد و رودان اختصاص دهند.

 

قندالی در ادامه گفت: جامعه عشایر عهده‌دار تولید 25 درصد گوشت قرمز، 28 درصد دام سبک کشور و 35 درصد صنایع دستی هستند و در حدود 59 درصد عرصه کشور به عنوان قلمرو تردد می‌کنند و یک ظرفیت عظیم اقتصادی، اجتماعی و امنیتی برای کشور هستند.

 

رئیس سازمان امور عشایر نرخ بیکاری در جامعه عشایری را کمتر از 4 درصد عنوان و اضافه کرد: عشایر یک جامعه مستقل و فرابخشی به‌شمار می‌روند که باید نیازهای آنان به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد چرا که یک جمعیت مستقل تولید محور است که بخش وسیعی از نیازهای خود را خودش تامین می‌کند.

 

وی با اشاره به ظرفیت بالای اعتماد اجتماعی در میان جامعه عشایری اظهار کرد: کل جامعه عشایری کشور حتی یک درصد دیون به بانک‌ها ندارند و در شرایطی که کمترین خدمات را دریافت می‌کنند اما بیش از 10 هزار شهید را به انقلاب اسلامی هدیه کرده‌‌اند.

 

قندالی از مجموعه مدیران استان هرمزگان خواست تا به طور ویژه به موضوع عشایر نگاه کنند و هرکاری که در حوزه تحت مدیریت‌شان می‌توانند برای عشایر استان انجام دهند.

 

نشست شورای عشایری هرمزگان با حضور استاندار هرمزگان، معاونین استاندار و مدیران مرتبط با این بخش در استانداری هرمزگان برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید