مدیرکل امور عشایر استان کرمان : پس از پیروزی انقلاب اسلامی عشایر با تلاش خستگی ناپذیر خود نقس بسزایی دررونق اقتصادی و تولیدات دامی و امنیت جامعه ایفا نمودند
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان کرمان در چهارمین روز از دهه مبارک فجر بتاریخ 15 بهمن 99 مدیر کل امور عشایر استان کرمان در مصاحبه ی رادیویی با برنامه ایشوم ضمن تبریک دهه فجر و پیروی انقلاب شکوهمند اسلامی و تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه ص و روز زن ، گفت :
عشایر استان کرمان با تقدیم 1220 شهید در دفاع مقدس وفاداری خود را به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی نشان داده اند .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی عشایر با تلاش خستگی ناپذیر خود نقس بسزایی دررونق اقتصادی و تولیدات دامی و امنیت غذایی جامعه ایفا نمودند.
و اما در آستانه روز زن ضرورت دارد تقدیر و تشکری داشته باشیم از تمام زنان و مادران عشایر که جمعیت قابل توجهی می باشند و در اقتصاد خانوار عشایر اثر گذاری مطلوبی داشته اند و در کنار فعالیتهای اقتصادی که دارند با ایجاد فضایی مناسب و آرام برای سایر اعضای خانواده توانسته اند فرزندانی دلیر و غیور پرورش دهند که به جامعه خدمت کنند. زنان عشایر در واقع معماران خانواده و جامعه می باشند.
نیکزادی در این مصاحبه اظهار داشت :
اداره کل امور عشایر استان کرمان با چهار خدمت شناسه داری که ماموریت سازمانی این اداره کل می باشد در حال ارایه خدمات مستمر به عشایر می باشد . در این راستا مطابق دو آیین نامه ساماندهی مصوب هیئت دولت که به استناد آن وظیفه مندی سایر دستگاههای اجرایی را در قبال عشایر مشخص نموده است سایر دستگاههای اجرایی بایستی در حوزه کاری خود بخشی از اعتبارات دستگاه را در مناطق عشایری بمنظور توسعه متوازن و ارتقا سطح شاخصهای برخورداری هزینه نمایند .
در این راستا چند سال گذشته اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده ولی پراکندگی جمعیت و جغرافیایی به حدی است که هنوز تا رسیدن به شاخصهای مورد نظر فاصله زیادی داریم. که از متولیان امر تقاضا داریم توجه ویژه ای در اینخصوص عنایت بفرمایند.
وی افزود :
در راستای ارائه خدمات به عشایر و در آستانه دهه مبارک فجر 8 پروژه در مناطق عشایری شمال استان با اعتباری حدود 60 میلیارد ریال برای 840 خانوار عشایری به بهربرداری رسید.
در راستای آیین نامه ساماندهی عشایر تفاهم نامه ای فی ما بین سازمان امور عشایر ایران و سازمان دامپزشکی تحت عنوان سند ملی ارتقا بهداشت دام عشایر منعقد گردیده است که براساس آن عشایری که سواد خواندن و نوشتن دارند با عملیات بهداشتی آماده باش دام آشنا میشوند و کارت مهارت به آنها اعطا میگردد.با اجرای این سند مدیریت بیماریهای دام راسا توسط عشایر صورت میگیرد. هدف از اجرای این طرح کاهش هزینه های تولید میباشد.
موضوع مهم دیگری که در دستور کار قرار گرفته است ونیازمند همکاری و همراهی عشایر و دامداران عزیز می باشد بیمه دام- هویت گذاری و صدور کارت تردد دام می باشد
با وجود اینکه این طرح مدتی است به اجرا درآمده ولی تا کنون پیشرفت چشمگیری نداشته است و این کار نیازمند همکاری عشایر و مراجعه آنها برای دریافت این خدمات می باشد.
چنانچه این امر صورت نگیرد جابجایی دام مصداق کالای قاچاق محسوب میشود و به عشایر عزیز که کارت تردد دریافت نکرده باشند هیچ گونه نهاده دامی یا تسهیلات بانکی و سایر خدمات تعلق نمیگیرد.
هدف از اجرای این طرح جلوگیری از قاچاق دام توسط سودجویان و دلالان دام می باشد.
عشایر عزیز می توانند با مراجعه به شرکتهای تعاونی عشایری شهرستان خود برای دریافت کارت تردد دام اقدام نمایند.
مدیر کل امور عشایر استان کرمان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از صاحبان امر و دستندرکاران برنامه ایشوم گفت :
با توجه به اینکه تا دو ماه آینده کوچ بهاره شروع میشود تعداد قابل توجهی از عشایر مناطق قشلاقی در استان هرمزگان و جنوب کرمان به مناطق ییلاقی در شمال استان کوچ میکنند و این درحالیست که تا کنون موارد ابتلا به بیماری کرونا در بین عشایر بسیار کم بوده است ولی به معنای تمام شدن کرونا نیست و همچنان با رعایت پروتکلهای بهداشتی قبل از کوچ هماهنگیهای لازم با اداره دامپزشکی شهرستان محل قشلاق جهت واکسیناسیون دام بعمل آید.