قائم مقام سازمان امور عشایر ایران: عشایر کشور سالانه 190 هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: 28 درصد دام سبک و 4 درصد دام سنگین کشور در اختیار عشایر است و سالانه 190 هزار تن معادل 25درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، شاهپور علائی مقدم روز یکشنبه 30 دی ماه در نشست شورای عشایر آذربایجان شرقی با حضور استاندار و مسئولین دستگاه های عشایری این استان در تبریز اظهار داشت: با وجود اینکه جمعیت عشایری کشور اندک است ولی در اقتصاد نقش بسیار تاثیرگذاری ایفا می کنند.
وی گفت: یک میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت کشور را عشایر تشکیل می دهند و در 34 میلیون هکتار از مراتع کشور فعالیت دامداری می کنند.
علائی مقدم با اشاره به اینکه 35 درصد صنایع دستی کشور توسط عشایر تولید می شود، ادامه داد: عشایر در حوزه گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی نیز ظرفیت های قابل توجهی دارند.
وی اظهار داشت: جامعه عشایری کشور تنها جامعه ای است که تمام جمعیت آن عضو تعاونی ها و تشکل های عشایری هستند….
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: یک اتحادیه ملی، 21 اتحادیه استانی،201 اتحادیه شهرستانی و 308 صندوق خرد زنان عشایری در کشور فعال هستند.
وی با اشاره به پیشینه درخشان سیاسی، اجتماعی و نقش ویژه ایلات و عشایر در دفاع از مرزهای سیاسی و جغرافیایی کشور گفت: عشایر میراث داران و حافظان مواریث کهن، آداب و رسوم و سنن کشور هستند.
علائی مقدم با اشاره به برنامه راهبردی توسعه جامعه عشایری افزود: تامین عدالت اجتماعی و تعدیل نابرابری ها، ساماندهی جامعه عشایر، توسعه اجتماعی، مهندسی فرهنگی و حفظ هویت ایرانی ـ اسلامی، ارتقای کیفیت زندگی بهبود و توسعه منابع انسانی، تولید، اشتغال و درآمد از جمله اهداف کلی این برنامه است.
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به برگزاری جلسات شورای عالی عشایر در سال های 93 و 95 گفت: طرح ویژه ارتقای سطح برخورداری عشایر از خدمات بهداشتی و درمانی، برنامه جامع ارتقای سطح سواد دانش و مهارت جامعه عشایری، و طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری از جمله مهم ترین مصوبات جلسات این شورا بود که در میات دولت نیز تصویب شده است.