رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: سازمان عشایر تاکنون حدود 90 هزار خانوار عشایری را در کشور با برنامه‌ریزی صحیح و با کمترین تنش اسکان داده است….

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کرمعلی قندالی در سومین جلسه شورای عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه ارائه خدمات به کوچندگان قسمت عمده‌ای از برنامه‌های سازمان را به خود اختصاص می‌دهد، بیان داشت: جمعیت عشایری کشور علی‌رغم اینکه به عنوان یک جامعه پذیرفته شده و دارای سرشماری واحد است، اما در افق برنامه هنوز جایگاه واقعی خود را ندارد.

 

وی با اشاره به اعتبارات ملی سازمان امور عشایر، اظهار داشت: این اعتبارات در سال 93 معادل 28 میلیارد تومان، در سال 94 معادل 65 میلیارد تومان و در سال 95  عادل 73 میلیارد تومان درنظر گرفته شده است.

 

قندالی ادامه داد: از 65 میلیارد تومان اعتبارات امسال، بیش از پنج میلیاد و 600 میلیون تومان آن سهم عشایر خراسان جنوبی است.

 

رئیس سازمان امور عشایر ایران اذعان داشت: همچنین اعتبارات مدیریت بحران در سطح کشور در سال گذشته 44 میلیارد تومان مصوب شده بود که حدود 34 میلیارد تومان آن تخصیص یافت.

 

وی با بیان اینکه اعتبارات مدیریت بحران این سازمان در سال 94 معادل 80 میلیارد تومان است، گفت: این اعتبارات بر اساس سه شاخص دام، جمعیت و بارندگی توزیع می‌شود که بخش دام 50 درصد، جمعیت 20 درصد و میزان بارندگی 30 درصد اعتبارات را به خود اختصاص می‌دهد.

 

قندالی ادامه داد: سهم خراسان جنوبی از اعتبارات مدیریت بحران بر اساس این شاخص‌ها، چهار میلیارد و 290 میلیون تومان است.

 

رئیس سازمان امور عشایر ایران تصریح کرد: جمع کل اعتبارات سال 94 خراسان جنوبی از محل تسهیلات، ماده 10 و 12 و ردیف اصلی اعتبارات تملک 26 میلیارد تومان است که از این میزان یک میلیارد و 936 میلیون تومان سهم اعتبارات استانی و مابقی از محل اعتبارات ملی است.

 

وی همچنین با اشاره به افزایش سهمیه آرد عشایر از 7 به 12 کیلوگرم، خاطرنشان کرد: هزینه حمل آرد برای عشایر بسیار بالاست و عشایر نان گران‌تری نسبت به مردم شهر می‌خورند، بنابراین باید برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده شود.

 

قندالی با تاکید بر اینکه برای انگیزه بیشتر عشایر برای بیمه دام این قشر باید تمهیداتی در نظر گرفته شود، تصریح کرد: بیمه دام عشایر سبب بهبود و گسترش ارتباط بین عشایر و تعاونی‌های عشایری شده و بیمه شدن دام‌های عشایر از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی سبب تضمین تولید و اشتغال می‌شود.

 

رئیس سازمان امور عشایر بیان کرد: استفاده از انرژی خورشیدی در سرفصل برنامه‌های امسال سازمان امور عشایر قرار دارد و توافقات خوبی در این خصوص با وزارت نیرو انجام شده و پنل‌ها آماده است.

 

 

وی با اشاره به توجه ویژه دولت تدبیر و امید در سال‌های اخیر به عشایر، گفت: علی‌رغم همه این اقدامات به دلیل حجم عقب‌ماندگی‌ها در این مناطق، اقدامات انجام شده بازهم کمرنگ جلوه می‌کند که برای جبران آن نیاز به همت استانی و ملی است.

 

 

قندالی همچنین بر نامگذاری  یک روز در تقویم رسمی کشور به نام “روز عشایر” تأکید کرد و یادآور شد: در این روز، عشایر می‌توانند حرف خود را به مسئولان بالادستی منعکس کنند.

دیدگاهتان را بنویسید