اسکان 7هزار خانوار عشایری ازابتدای برنامه پنجم
رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه باید 30 هزار خانوار در طرح اسکان اختیاری جامعه عشایری کشور اسکان یابند که تاکنون 7 هزار خانوار اسکان داده شده اند…
به گزارش روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، جهانشاه صدیق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان این مطلب، افزود: در طرح اسکان اختیاری جامعه عشایری، تا پایان برنامه پنج ساله چهارم توسعه نیز 70 هزار خانوار اسکان یافته بودند و درصورتی که عشایر خودشان متقاضی اسکان باشند دولت به آنان تسهیلات می دهد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 2 درصد جمعیت کشور را جمعیت یک و نیم میلیونی عشایر تشکیل می دهن، اظهار داشت: طبق برآوردهای انجام شده، هزینه اسکان یک خانوار عشایری حدود 2 میلیارد ریال (200 میلیون تومان) است که بخشی از آن را دولت تامین می کند.
به گفته رییس سازمان امور عشایر ایران در برنامه اسکان اختیاری، جامعه عشایری در 2500 نقطه کشور اسکان یافته که 1100 نقطه به پیشنهاد خود آنان بوده است.
صدیق تاکید کرد: در تلاشیم اسکان عشایر تنها به دامداری و دامپروری محدود نشود بلکه به فعالیت های کشاورزی همچون زراعت، باغداری، زنبورداری، شیلات و گلخانه نیز بپردازند. برای نمونه عشایر در استان کهگیلویه و بویراحمد 900 هکتار زمین را زیر کشت مرکبات برده اند.
وی با بیان این که در حال حاضر 35 درصد جامعه عشایری به فعالیت هایی به غیر از دامداری مشغول است، ادامه داد: هم اکنون سهم جامعه عشایری در تولید محصولات پروتئینی 20 درصد، صنایع دستی 35 درصد و زراعت 5 درصد از تولید ناخالص ملی کشور است.
رییس سازمان امور عشایر درباره مراتع مورد استفاده جامعه عشایری گفت: با وجود کمبود منابع آبی در اثر خشکسالی های پی در پی، مراتع تحت اختیار جامعه عشایر کشور محدود نیست، به طوری که از مجموع 34 میلیون هکتار مراتع کشور، یک سوم مراتع در اختیار عشایر قرار دارد که باید به تولید پایدار بیانجامد.
صدیق درباره تامین آب آشامیدنی جامعه عشایری کشور نیز گفت: در برنامه پنجم توسعه باید 220 هزار خانوار عشایری از آب آشامیدنی برخوردار شوند که تاکنون 170 هزار خانوار عشایری از آب آشامیدنی سالم بهره مند شده اند و 50 هزار خانوار در انتظار دریافت آب آشامیدنی هستند.
رییس سازمان امور عشایر کشور در خصوص تامین راه رفت و آمد مناسب برای جامعه عشایری افزود: حدود 50 درصد راه های عشایر و میانبندها دچار مشکل است. در سالهای گذشته بخشی از راه ها و مسیرهای عبور عشایر تصرف شده اما برای رفاه جامعه عشایری، نقشه تمام میانبندها و راه های عشایری ثبت شده است تا برای کمک جامعه عشایری در حفظ و صیانت از راه ها به عنوان سند در دادگاه ها ارایه شود.
صدیق تاکید کرد: بر اساس قانون، دولت اگر مسیرهای اصلی عبور جامعه عشایری را به خدمات زیربنایی اختصاص دهد، باید مسیرهای جایگزین برای آنان در نظر بگیرد.
وی تصریح کرد: طبق برنامه ریزی این سازمان، در برنامه چهارم و برنامه پنجم توسعه تاکنون 100 هزار خانوار عشایری از راه مناسب برخوردار شده اند و حدود 120 هزار خانوار دیگر در انتظار استفاده از راه مناسب هستند که تا پایان برنامه پنجم توسعه محقق خواهد شد.