کرمان – ایرنا – مدیرکل عشایری استان کرمان کوچ را نماد عشایر دانست و گفت: با توجه به اینکه کوچ بهاره از نیمه اردیبهشت‌ماه آغاز خواهد شد امسال به دلیل وضعیت مطلوبی که در مراتع قشلاقی ایجادشده است از عشایر خواسته‌ایم کوچ را به تعویق بیاندازند.

مهدی ابراهیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه 2 هزار خانوار کوچنده در کرمان داریم گفت: کوچ در استان کرمان به دو صورت برون‌استانی و درون استانی انجام می‌شود که کوچ برون‌استانی آن از قشلاقی هرمزگان به مراکز ایلاقی استان از جمله مناطق سیرجان، بردسیر، بافت، رابر و ارزوئیه و کوچ درون استانی از شهرستان‌های جنوبی به شهرستان‌های شمالی استان انجام خواهد شد.
وی جمعیت عشایر استان کرمان را 110هزار نفر در قالب 22هزار و 500خانوار عنوان کرد ….

ابراهیمی از انجام سرشماری جدید عشایر در سال جاری خبر داد و گفت : طبق سرشماری عشایر در سال 87 استان کرمان با 28 ایل و 42 طایفه مستقل دومین استان عشایری کشور بشمار می رود .
وی افزود: عشایر در بیش از 79 هکتار اراضی کشاورزی و زراعی استان کرمان مشغول به فعالیت هستند و دارای 3 میلیون رأس دام می‌باشند و 30 درصد تولیدات صنایع‌دستی نیز توسط زنان هنرمند عشایر تولید می‌شود.
ابراهیمی بابیان اینکه عشایر در طبیعت و ییلاق و قشلاق از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مناطق در جهت تولید استفاده می‌کنند گفت: تولیدات عشایر ارگانیک و باکیفیت بسیار مناسب هست که در این راستا طرح‌های هفتگانه‌ای را برای بالا بردن معیشت عشایر در دستور کارداریم.
وی لزوم راه‌اندازی ستاد کوچ را برای برطرف کردن مسائل و مشکلات عشایر لازم دانست و گفت: با ادارات کل منابع طبیعی و سایر دستگاه‌های مرتبط هماهنگی‌های لازم در راستای برطرف کردن مشکلات کوچ عشایر انجام‌شده است تا عشایر در بحث کوچ با مشکل مواجه نباشند.
ابراهیمی تصریح کرد: در سال 97 ناوگان آبرسانی سیار کامل و فعال‌شده است و 8 دستگاه کامیون بنز تانکر دار به این ناوگان اضافه کرده‌ایم که کار آبرسانی سیار را در مناطق عشایر نشین که با کمبود آب مواجه هستند انجام می‌دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید