اجرای آیین نامه ساماندهی عشایر 10 سال مغفول مانده است

رییس سازمان امور عشایر گفت: آیین نامه ساماندهی امور عشایر 10 سال است که مغفول مانده و بسیاری از دستگاهها حتی نیم نگاهی به آن نداشته اند…

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کرمعلی قندالی در نشست شورای عشایری استان خراسان رضوی با بیان این مطلب افزود: آیین نامه ساماندهی عشایر کشور در سال 84 به تصویب هیات دولت رسیده است که با اجرا شدن کامل آن، 80 درصد مشکلات جامعه عشایری قابل حل و فصل است.

 

وی با بیان اینکه برای تدوین این آیین نامه بیش از سه سال و نیم تلاش شد، اظهار کرد: آیین نامه مزبور هم در دولت اصلاحات و هم در دولت نهم از طریق وزیر کشور به دستگاه ها ابلاغ شد اما تا به امروز از 10 درصد از ظرفیت آن هم استفاده نشده است.

 

قندالی ادامه داد: اجرای این آیین نامه که دارای 17 ماده و چند تبصره است به صورت الگو در سیستان و بلوچستان آغاز شده و اینک خواستار اجرای آن در خراسان رضوی به عنوان دومین استان پایلوت هستیم.

 

رییس سازمان امور عشایر با اشاره به برگزاری شورای عالی عشایر در بهمن ماه سال گذشته به ریاست معاون اول رییس جمهوری، گفت: این شورای شش بند مصوبه داشت  که از جمله مصوبات آن آسیب شناسی برنامه های قبلی و مشخص شدن جایگاه عشایر در برنامه ششم بود.

 

 

قندالی با تاکید بر ضرورت شکل گیری و برگزاری شورای عشایری در حوزه استان ها و شهرستان ها گفت: تاکید آن است که این شورا در سطح استان ها سالانه حداقل دوبار و در سطح شهرستان ها هر فصل یک جلسه داشته باشد و از این ظرفیت برای حل مسائل و مشکلات عشایر بهره گرفته شود.

 

رییس سازمان امور عشایر با اشاره به وضعیت نامطلوب نهاده های دامی در بازار افزود: هم اکنون قیمت ها به گونه ای است که دامداری منفعتی برای دامدار ندارد که باید در خصوص صادرات دام که مجوز آن سال گذشته صادر شده است به صورت جدی عمل کنیم.

 

وی ادامه داد: در اجرای ماده 20 قانون نظام جامع دامپروری، دولت مکلف به خرید تضمینی گوشت قرمز و مرغ شده است که در ستاد ساماندهی معاونت بازرگانی این موضوع پیگیری می شود.

 

قندالی اظهار کرد: بهبود زنجیره تولید گوشت قرمز بهترین گزینه برای وضعیت فعلی در حوزه دام عشایر است که در این راستا سال گذشته 1300 میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی تخصیص یافت که 240 میلیارد ریال آن برای استان خراسان رضوی در نظر گرفته شد.

 

رییس سازمان امور عشایر افزود: سود این تسهیلات در مناطق برخوردار 15 درصد و در مناطق غیر برخوردار 11 درصد است.

 

وی گفت: با تلاش هایی که انجام شد اختصاص یک درصد تسهیلات صندوق توسعه ملی به دامپروری عشایر دائمی شد و از این پس هر سال یک درصد از منابع این صندوق به بخش عشایری اختصاص می یابد.

 

قندالی با بیان اینکه امسال با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی دست کم یک میلیون و 500 هزار راس دام عشایر کشور زیرپوشش طرح پرواربندی قرار می گیرد، توضییح داد: با اجرای طرح پرواربندی بهره وری افزایش قابل توجهی یافته و فشار دام بر مراتع نیز کاهش می یابد ضمن آنکه دام های پیر و خارج از فایده هم از گله ها خارج می شوند.

 

رییس سازمان امور عشایر با اشاره به ظرفیت های بسیار و قابل توجه مراتع گفت: امروز عشایر ما فقط از ظرفیت این بخش برای چرای دام بهره می گیرند در حالی که گیاهان دارویی ارزشمند و معادن غنی در بسیاری از این مراتع از جمله ظرفیت هایی است که غیر عشایر از آنها بهره مند می شوند.

 

وی افزود:  همچنین ظرفیت گردشگری در این مناطق از جمله فرصت های بکر، طبیعی و ارزشمندی است که با تقویت زیرساخت های این مناطق می تواند توان فوق العاده ای برای بهبود و ارتقای سطح زندگی عشایر باشد.

 

 

قندالی اظهار کرد: در خصوص استفاده از انرژی های نو در مناطق عشایری اقدامات و تفاهم اولیه انجام شده که 85 درصد هزینه آن توسط دولت پرداخت شود و پیش بینی می شود ظرف دو تا سه سال آینده در استقرار مولد های خورشیدی در مناطق عشایری مشکلی وجود نداشته باشد.

 

جلسه شورای عشایری استان خراسان رضوی با حضور استاندار و سایر مسئولین استانی و شهرستانی و جمعی از عشایر این استان در روز یکشنبه 17خرداد در منطقه عشایری یورت قلی ارتفاعات هزار مسجد برگزار شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید