مجمع فوق العاده اتحادیه تعاونی های عشایری و مجمع عادی اتحادیه دامداران متحرک،دوشنبه 11 اسفند در تهران برگزار شد…

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، با حضور کرمعلی قندالی رییس سازمان امور عشایر و حجت الاسلام حسین کاشی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در این سازمان، مجمع فوق العاده اتحادیه های تعاونی عشایری و مجمع عادی اتحادیه دامداران متحرک، امروز دوشنبه 11 اسفند در تهران برگزار شد.

رییس سازمان امور عشایر در این نشست در سخنانی با اشاره به فرصت های ایجاد شده برای جامعه عشایری کشور در یکسال گذشته، به مدیران عامل اتحادیه های عشایری کشور تاکید کرد از این فرصت ها برای خدمات رسانی به جامعه عشایری کشور حداکثر بهره برداری را انجام دهند.

وی با بیان اینکه  با روی کار آمدن دولت جدید، برای جامعه عشایری فرصت های ویژه ای فراهم شده است، گفت: این فرصت ها در حد شعار و حرف نیست بلکه فرصت های خوب و راهگشایی است که باید با یک عزم عمومی و بسیج امکانات، از ظرفیت های ایجاد شده استفاده و بهره برداری کنیم.

قندالی با اشاره به اینکه همه همکاران در ستاد برای فراهم شدن این فرصت ها تلاش کردند، افزود: در این خصوص هم دولت و هم مجلس نقش موثری داشتند که از هر دو نهاد تشکر می کنم.

رییس سازمان امور عشایر ابراز داشت: در سالجاری از منابع صندوق توسعه ملی ظرفیتی برای بخش تولیدات عشایر ایجاد شد که خوشبختانه اختصاص یک درصد از منابع این صندوق برای پرواربندی دام های عشایر به قانون دایمی تبدیل شد و تشکل های عشایری می بایست از هم اکنون برای مدیریت این منابع در سال آینده برنامه ریزی کنند.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت دیگری که در سالجاری برای عشایر ایجاد شد، برگزاری شورای عالی عشایر بود، تصریح کرد: حدود هفت ماه دوندگی شد تا دوباره این شورای تشکیل شد و در اولین نشست نیز مصوبات خوبی داشت که یکی از آنها  اختصاص50 میلیارد تومان کمک دولت به عشایر بود.

قندالی ادامه داد: مصوبه ای هم در خصوص خشکسالی در این شورا داشتیم که بحث تامین آب و علوفه دام های عشایر در آن دیده شده است.

رییس سازمان امور عشایر همچنین گفت: مکاتبات متعددی با ستاد بحران کشور انجام شده و 100 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 4 تا 8 درصد به اتحادیه های عشایری تعلق می گیرد.

وی ابراز داشت: همچنین در سالجاری صادرت دام عشایر برای اولین بار در کشور انجام شد و 500 هزار راس دام سبک عشایر تا کنون صادر شده است که متاسفانه اتحادیه های عشایری در این خصوص سهمی نداشتند.

قندالی به ظرفیت بیمه دام و بیمه اجتماعی عشایر به عنوان یکی از اهداف راهبردی سازمان امور عشایر اشاره کرد و افزود: هم در بحث بیمه دام و هم در بحث  بیمه اجتماعی عشایر باید پرتوان ظاهر شویم به گونه ای که نتیجه فعالیت ها برای عشایر نمود داشته باشد.

رییس سازمان امور عشایر در پایان با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص واگذاری فروشگاه‌های عشایری، جايگاه‌هاي سوخت سنگواره‌اي (فسيلي)، انبارهاي ذخيره علوفه و کالا و اراضي و مستحدثات مربوطه، تصریح کرد: ما از این موضوع حمایت می کنیم و تشکل های عشایری هم از این فرصت استفاده کنند و دقت هم شود که واگذاری ها با احراز مالکیت صورت گیرد.

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام کاشی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان امور عشایر نیز در این نشست در سخنانی با اشاره به کسب مهارت برای پیگیری بحران های اقتصادی و تبدیل تهدیدها به فرصت ها، اظهار داشت: مدیریت بحران شامل توجه به علل و عوامل پیدایش بحران های مالی و اقتصادی و راه های مواجهه و مقابله و کنترل آن می شود.

وی قانون گریزی و عدم التزام به اصول و ارزش ها را از عوامل پیدایش بحران دانست و افزود: اعتمادسازی یکی از راه های مقابله با بحران و  ریشه یابی و علت یابی از راه های مواجه با بحران است.

حجت الاسلام کاشی با اشاره به اینکه ظرفیت های خوبی برای اتحادیه های عشایری ایجاد شده است، گفت: پیشگیری و جلوگیری از افزایش بحران و توجه به ظرفیت های مالی و اقتصادی از اولویت های مدیریت بحران است.

در ادامه جلسه، محمد کریمی مدیرکل دفتر امور تعاونی ها و نظام بهره برداری سازمان امور عشایر و میرزاهد، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک از رییس سازمان امور عشایر به خاطر توجه به تشکل های عشایری تشکر و قدردانی کردند.

 

دیدگاهتان را بنویسید