رییس سازمان امور عشایر ایران گفت:بیمه دام عشایر باید به عنوان میثاق ملی با بسیج همگانی پیگیری و از این طریق از این قشر تاثیر گذار در اقتصاد کشور حمایت جدی شود…

 

به گزارش روابط عمومی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز چهارشنبه 21 آبان در نخستین نشست منطقه ای دست اندرکاران بیمه دام عشایر در شیراز بیان کرد: بیمه دام یکی از خدمات بسیار موثر، کارا و مهم در صنعت دامداری کشور و به ویژه عشایر است و فراگیر کردن آن در جامعه عشایری می تواند نتایج قابل توجهی در بهبود تولید محصولات پروتئینی در این قشر داشته باشد.

وی با اشاره به این که عشایر کشور بیش از 24 میلیون واحد دامی در اختیار دارند، گفت: این سرمایه به لحاظ ارزش ریالی بسیار ارزشمند است و اگر تنها دو درصد از این سرمایه برای بیمه کردن دام های عشایر هزینه شود به نفع عشایر خواهد بود.

قندالی تصر

یح کرد: تلاش می کنیم در طی دو سال پوشش بیمه دام عشایر را به 100 درصد برسانیم و با برنامه ریزی های انجام شده 40 درصد دام عشایر کشور تا پایان سالجاری تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.

رییس سازمان امور عشایر لازمه رسیدن به این هدف را عزم همگانی دانست و گفت: هر کس در هر جایگاهی باید به عنوان یک میثاق ملی برای تحقق این امر و کمک به مردمی که برای کشور هزینه ای نداشته اما بیشترین خدمات را ارائه می‌کنند، تلاش کند.

وی یادآور شد: یکی از کارکردهای مهم بیمه دام عشایر، بهبود و گسترش ارتباط بین عشایر و تشکل‌ها و تعاونی‌های عشایری است و برقراری این ارتباط و تبادل تجربیات و اطلاعات می‌تواند اهمیتی فراتر از خود بیمه دام داشته باشد.

قندالی با تاکید بر ضرورت استفاده از دستاوردها و فناوری‌های نوین برای بیمه دام عشایر، خاطرنشان کرد: به زودی کارت‌های هوشمند بیمه دام عشایر صادر می‌شود تا روند پرداخت خسارت‌های ناشی از تلفات دام به عشایر با سهولت بیشتری انجام شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور عشایر در ادامه به ناچیز بودن پوشش بیمه اجتماعی عشایر اشاره کرد و گفت: کمتر از 25 درصد عشایر کشور تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار دارند و لازم است نسبت به پوشش همگانی بیمه در جامعه عشایری تلاش بیشتری صورت گیرد.

قندالی افزود: در عین حال حدود 98 درصد عشایر کشور از بیمه‌های درمانی و سلامت برخوردار هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از دو میلیون و 400 هزار راس دام عشایر مشمول بیمه دام هستند، بیان داشت: بیش از 73 درصد  فعالیت‌های اقتصادی عشایر در حوزه دام است که به دلیل نوع زندگی و بروز بسیاری از پدیده‌ها و عوامل قهری مانند خشکسالی، طوفان، سیل، پرت شدن از کوه و تلف شدن دام در مسیر کوچ خسارت‌های فراوانی به این نیروهای مولد وارد می شود که ضرورت اولویت توجه به بیمه دام را نشان می دهد.

رییس سازمان امور عشایر ایران تأکید کرد: با زیر پوشش قرار گرفتن دام‌های عشایر توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تضمین تولید و اشتغال و با اجرای تفاهم‌نامه پایدار با حضور ارزیاب و بازاریاب از مجموعه تشکل‌های عشایری و ارتباط تنگاتنگ با اعضا، گام‌های مثبتی در زمینه امینت تولید دام های عشایر برداشته می‌شود.

قندالی همچنین از تلاش‌ و همکاری های صندوق بیمه محصولات کشاورزی در طرح بیمه دام عشایر کشور قدردانی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید