10 صندوق خرد اشتغالزایی برای عشایر کرمان ایجاد شد
مدیرکل امور عشایری استان کرمان گفت : بمنظور حمایت از تولید و توانمندسازی خانوارهای عشایری 10 صندوق خرد اشتغالزایی در این استان ایجاد شده است .
مهدی ابراهیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه آموزش های لازم در راستای توانمندسازی عشایر طی سه سال گذشته در دستور کار قرار گرفته ، افزود: این صندوق ها با 270 نفر عضو فعالیت هایی را چون سوزن دوزی، قالی بافی، تابلوفرش، دامداری، صنایع دستی که عمده فعالیت شاخص آن ها پرورش مرغ بومی و گلیم بافی است در حال انجام دارد.
به گفته ابراهیمی نزدیک به پنجهزار نفر روز آموزش پته دوزی با همکاری کمیته امداد و اداره کل میراث فرهنگی و یکهزار و 380نفر مهارت خیاطی را با همکاری آموزش فنی وحرفه ای در سال قبل فرا گرفتند.
وی افزود: آموزش گلیم بافی و قالی بافی به تعداد یکهزار و 530نفر روز در مناطق عشایر انجام شده و تعداد 277 نفر نیز گواهی گلیم بافی و پته دوزی را دریافت کرده اند…
ابراهیمی با بیان اینکه بیش از 212 نفر آموزش ارکان تعاونی ها را دیده اند گفت: تعاونی های عشایر از سال 60 و 61 تشکیل شده و در حال حاضر 22 هزار و 500 خانواده عشایر سهامدار این تعاونی ها هستند.
وی افزود: تعاونی های شمال استان کرمان با هفت تشکل و یک اتحادیه مرکزی 85 فروشگاه سیار و ثابت را در مناطق عشایری اداره می کنند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان هدف از تشکیل تعاونی های عشایر را تامین و رفع نیازمندی های عشایر عنوان کرد و گفت: جمعیت عشایر سهامدار تشکل ها 32 نفر می باشد که وظایف آن ها تامین موادی چون سوخت، آرد و خرید و فروش محصولات تولیدی عشایر است.
ابراهیمی همچنین گفت: از طریق این تعاونی ها نزدیک به 2 میلیون لیتر نفت و 8 هزار تن آرد در سال 97 در بین عشایر توزیع شده است.
وی همچنین اظهار داشت: راه اندازی این تشکل ها با توجه به اینکه عشایر در مناطق دوردست قرار دارند باعث شده ارتباطی بین جامعه و عشایر شکل گیرد که بتوانند محصولات عشایر را خریده و به بازار عرضه کنند.
ابراهیمی در ادامه گفت: چهار هزار و 350 خانوار عشایر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی با همکاری صندوق بیمه روستاییان و عشایر هستند و همچنین با همکاری صندوق بیمه بانک کشاورزی بیش از 120 هزار دام هم تحت پوشش بیمه قرار دارند