تولید گوشت قرمز عشایر درطرح پرواربندی دام به 190هزارتن میرسد
مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر از افزایش تولید سالیانه گوشت قرمز توسط عشایر خبر داد…
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، داریوش نعمت اللهی در گفت و گو با ایرنا با بیان این که با اجرای طرح پرواربندی، دام عشایر 500 هزار راس افزایش می یابد، افزود: در حال حاضر عشایر با داشتن حدود 24 میلیون واحد دامی، سالانه 184 هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند که این رقم با طرح پرواربندی در دست اجرا به 190 هزار تن در سال می رسد.
وی با اشاره به اینکه عشایر 20 تا 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند، ادامه داد: عشایر کشور همچنین سالانه 330 هزار تن شیر و 13هزار تن کرک، پشم و مو تولید می کنند و 35 درصد صنایع دستی شامل گبه، ورنی، پلاس و حصیر تولیدی و روانه بازار می کنند.
نعمت الهی اضافه کرد: عشایر کشور در حال حاضر 790 هزار هکتار اراضی کشاورزی (بیش از 64 هزار هکتار باغ و مابقی زراعی) و بیش از 32 میلیون هکتار مرتع را در اختیار دارند.
مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر درباره سیر تاریخی و فراز و نشیب جمعیت عشایری کشور گفت: بررسی وضعیت جمعیت عشایری کشور در چند دهه گذشته نشان می دهد در سال 1245 حدود 38.6 درصد جمعیت کشور عشایری بوده است که این نسبت در سال 1345 به 9.6درصد کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به روندجمعیت عشایری در سال 1377 و 1387 افزود: شمار عشایر کشور در سال 1377، 1,304,000 نفر در قالب 200هزار خانوار بوده که این رقم در سال 1387 به 1,186,398 نفر در قالب 213 خانوار رسیده است.
وی اضافه کرد: بر اساس آخرین سرشماری رسمی عشایر کشور که توسط مرکز آمار ایران در سال 1377 صورت گرفته است، نسبت جمعیت عشایر کشور به کل جمعیت 1.68 درصد است.
نعمت اللهی با بیان این که عشایر در استان های مختلف کشور پراکنده هستند، خاطرنشان کرد: به غیر از استان کردستان و زنجان، سایر استان ها دارای جمعیت عشایری هستند و در بین استان های کشور نیز استان فارس با 141,315 نفر (11.91 درصد کل جمعیت عشایر) بیشترین سهم جمعیت عشایر کشور را در خود جای داده است.
مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر اضافه کرد: پس از استان فارس، استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خوزستان به ترتیب بیشترین سهم جمعیتی عشایر کشور را به خود اختصاص داده اند و استان های قزوین و قم نیز کمترین جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده اند.
وی درباره اولویت ها و سیاست های سازمان امور عشایر اظهار داشت: ساماندهی کوچ و خدمات رسانی به کوچندگان و ساماندهی به اسکان عشایر دواطلب از جمله سیاست های مهم این سازمان است.
نعمت اللهی در باره عوامل تهدید کننده و مشکلات عشایر گفت: خشکسالی، عدم رغبت جوانان به زندگی عشایری و سنتی، از بین رفتن میان بندها و تصرف ایل راه های عشایری، نبود سیستم خرید تضمینی محصولات تولیدی، پایین بودن قیمت محصولات نسبت به هزینه تولید، واسطه و سلف خرها و واردات بی رویه محصولات از جمله مشکلات و عوامل تهدید کننده جمعیت عشایری کشور است.