رییس سازمان امور عشایر گفت: در حال حاضر 32 نوع فرآورده لبنی و پروتئینی با سیستمی سنتی توسط عشایر کشور تولید می‌شود…

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایلنا، کرمعلی قندالی در حاشیه برگزاری شورای عشایری استان البرز در سیاه چادرهای عشایری طالقان، با اشاره به این که 1.8 درصد جمعیت کشور در قالب عشایر در 59 درصد مناطق  وقلمرو جغرافیایی کشور حضور دارند، بر لزوم ساماندهی تولیدات عشایری به سمت مکانیزه و صنعتی شدن تاکید کرد.

 

وی گفت: دولت یازدهم نگاه ویژه‌ای به عشایر دارد  و با از سرگیری جلسات شوراهای عشایری در استانها، پیگیر مطالبات این قشر است.

 

قندالی با بیان اینکه شوراهای عشایری در دولت قبل تشکیل نمی شد، افزود: دولت یازدهم نگاه ویژه ای به جامعه عشایری کشور دارد چرا که باید به نیازهای عشایر به عنوان بزرگترین کارگاه‌های تولیدی سیار پاسخ داده شود.

 

رئیس امور سازمان عشایر با اشاره به حمایت‌های این سازمان در خرید محصولات عشایری گفت: در سال جاری کمیته تنظیم بازار جهت خرید پنج هزار تن گوشت از عشایر اقدام کرده است و با خریداری گوشت دام از اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها عشایری و حذف واسطه‌ها ، دام با قیمت بیشتری از عشایر خریداری می‌شود.

 

وی با اشاره به دغدغه عشایر در خصوص تأمین علوفه مورد نیاز دام هایشان، گفت: در حال حاضر علوفه کافی برای عشایر وجود دارد و در این خصوص دغدغه‌ای وجود ندارد.

 

قندالی از راه اندازی پکیج‌های خورشیدی در مناطق عشایری نیز خبر داد و گفت: سامانه‌های عشایری به زودی به پکیج‌های خورشیدی متصل می‌شوند و بخشی از دغدغه‌های عشایر در خصوص تأمین انرژی خورشیدی با این اقدام مرتفع خواهد شد.

 

رئیس امور سازمان عشایر ادامه داد: ایجاد سرپناه برای عشایر نیز طی دو ماه آینده با مصوبه قانونی از مجلس مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

 

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد مرکز عرضه مستقیم محصولات و دام زنده عشایر البرز خاطرنشان کرد: استان البرز با جمعیت سه میلیون نفری باید محلی برای عرضه مستقیم دام زنده عشایر در شهرستان ها داشته باشد و لازم است به منظور ایجاد تعادل در بازار بین تولید کننده و مصرف کنندگان، بازارچه عرضه مستقیم تولیدات و محصولات دامی عشایر در این استان ایجاد شود.

 

قندالی در خصوص خسارت‌های وارد شده به عشایر استان البرز در سیل اخیر نیز  بیان کرد: اعتباری بیش از 90 میلیارد تومان از محل مدیریت بحران کشور به مناطق سیل زده اختصاص یافته است که بخشی از آن به بازسازی خسارات عشایر این استان اختصاص خواهد یافت.

 

گفتنی است، جلسه شورای عشایر استان البرز با حضور استاندار البرز و  تعدادی از مدیران سازمان امور عشایر و مدیران دستگاه های اجرایی استان، در چادرهای عشایری منطقه زرد گله شهرستان طالقان برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید