رئیس سازمان امور عشایر گفت: 5/1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی صرفاً برای تولید و اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایر اختصاص داده شده است که  در مرحله اول اجرای این طرح 330 میلیارد تومان در اختیار ما قرار گرفته است…

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در برنامه زنده روی خط خبر با اعلام این مطلب افزود: ظرف یکی دو ماه آینده این تسهیلات در مرحله پرداخت قرار خواهد گرفت و هم تشکل های عشایری و هم خود عشایر به صورت انفرادی می توانند از این تسهیلات استفاده کنند تا صرف اشتغال زایی در زمینه های مختلفی همچون گردشگری، تولید گیاهان دارویی و… شود.

 

وی بیان داشت: سازمان مدیریت بحران، تسهیلات با سود 4 درصد و بازپرداخت 5 ساله و با ضمانت زنجیره ای به عشایر می دهد. یکی از مهمترین دغدغه های سازمان  و عشایر برای دریافت تسهیلات ضمانت بود که این امر با طرح ضمانت زنجیره ای مرتفع شد. همچنین ظرف دو سال گذشته 250 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای این امرمصوب و اختصاص داده شده است.

 

قندالی در زمینه تجهیز منابع تولید و اشتغال گفت: طی قانونی بند ب تبصره 52 قانون الحاق 2، تولید گوشت قرمز به عنوان یک طرح محوری و دائمی مدنظر قرار گرفت و طی آن سالانه 200 میلیارد تومان برای اجرای این طرح از محل صندوق توسعه ملی از طریق بانک های عامل در اختیار عشایر قرار می گیرد.

 

رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به اینکه عمده فعالیت سازمان عشایر در این زمینه در سه محور است افزود: مرحله قبل از تولید که مدیریت گله با روش اصلاح نژاد در آن مطرح است، مرحله حین تولید که اصلاح تغذیه و استفاده از روش های علمی برای پروار کردن دام را در برمی گیرد و مرحله سوم، بعد از تولید است که فرآوری و بسته بندی محصولات را شامل می شود.

 

وی اضافه کرد: این امر تاکنون در چند استان اجرایی شده که امیدواریم تا پایان سال 96 آن را به صورت گسترده در کل کشور اجرا کنیم.

 

قندالی با اشاره به جزئیات طرح ساماندهی عشایر گفت: در ساماندهی به کوچ، حفاظت و مرمت راه های عشایری، تامین آب شرب عشایر و دام آنان از طریق اصلاح منابع آبی یا از طریق آبرسانی سیار، جایگزینی سوخت فسیلی با حمل کپسول گاز و نیر تامین و تحویل کالاهای مورد نیاز عشایر مورد نظر است که در حال انجام است.

 

رئیس سازمان امور عشایر درباره جمعیت عشایری کشور خاطرنشان کرد: جمعیت عشایر کشور طی سه دوره سال های 66 ، 77  و 87  سرشماری شده است که بر اساس آمار، جمعیت مطلق عشایر تقریبا تغییری نکرده است و در سال 87 جمعیت عشایر یک میلیون 200 هزار نفر بوده است.

 

وی بزرگترین تهدید عشایر را وابستگی آنان به دام و تک محصول دانست و تصریح کرد: اگر عشایر تک محصول بمانند در آینده با مشکل روبرو خواهند شد از این جهت است که ما برای تولید محصولات متنوع برنامه ریزی کرده ایم و  طرح گردشگری، زنجیره تولید گیاهان دارویی، تولید شیر و گوشت و … همه برای رفع این تهدید از سر جامع عشایری است.

 

قندالی با اشاره به افزایش اشتغال عشایر با رویکردی که ظرف سه سال گذشته اتخاذ شده است گفت: افق جدیدی برای زندگی عشایر فراهم شده است.

 

رئیس سازمان امور عشایر  با اشاره به  بیمه جمعیت عشایر در دو بخش گفت: بخش اول، بیمه تامین اجتماعی عشایر است که در این حوزه حدود 60 هزار خانوار عشایری تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند و سعی بر این است که در پایان برنامه ششم  120 هزار خانوار تحت پوشش قرار گیرند.

 

وی ادامه داد: بخش دوم در زمینه بیمه دام است که اگر مشکلاتی مثل تامین منابع از طرف دولت و پرداخت به موقع خسارت ها برطرف شود سازمان عشایری مشکلی در این زمینه نخواهد داشت.

 

قندالی درباره توسعه گردشگری و تاثیر آن بر زندگی عشایر نیز گفت: این مورد از دو لحاظ مهم است یکی تاثیری که بر افزایش درآمد عشایر دارد و دیگری تبادلات فرهنگی که از این طریق صورت می گیرد.

 

رئیس سازمان امور عشایر همچنین برای توسعه دادن گیاهان دارویی و صنایع دستی نیز نیازمند بخش گردشگری هستیم که یکی از برنامه های مهم سازمان عشایر تحقق  این امر است.

دیدگاهتان را بنویسید