سیزدهمین جلسه شورای عالی عشایر کشور عصر شنبه 30 مردادماه به ریاست معاون اول رییس جمهور در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد…
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور عشایر ایران، در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، نیرو، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و نمایندگان دستگاههای مختلف کشور نیز حضور داشتند، ریيس سازمان امور عشاير گزارشي از روند اجراي مصوبات جلسه گذشته شورا را ارايه و توضيحاتي درباره نمودار تحولات جمعيتي عشاير و توانمنديهاي جامعه عشايري در حوزههاي اجتماعي، سياسي و زيست محيطي بيان كرد.
کرمعلی قندالی همچنين به معرفي طرحها و برنامههاي سهگانه تدوين شده براي ارتقای كيفيت زندگي جامعه عشاير و تامين نيازهاي آنان پرداخت و گفت: برنامه جامع ارتقای سطح سواد، دانش و مهارت در مناطق عشايري، طرح ويژه ارايه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشايري كشور و برنامه ويژه ارتقای سطح برخورداري عشاير از بهداشت، درمان، بيمهها و خدمات حمايتي از جمله طرحهايي است كه براي جامعه عشاير كشور تدوين شده است.
وي به تشريح جزیيات اين برنامه ها، اهداف تعيين شده و اعتبارات مورد نياز براي اجراي طرح ها پرداخت و پس از بحث و تبادل نظر، اين طرح ها به تصويب رسيد.
ریيس سازمان امور عشاير همچنين يكي از دستاوردهاي دولت را تعيين كد شناسه براي كانونهاي استقرار عشاير در قشلاق عنوان كرد و گفت: تا پيش از سال 92 حدود 30 درصد از كانون هاي استقرار عشاير فاقد كد شناسه بودهاند كه اين ميزان تا پايان سال 94 به 9 درصد كاهش يافته است.
وي افزود: از سال 92 تا سال 95 بيش از 400 كانون استقرار عشاير داراي كد شناسه شده اند كه موجب برخورداري بيشتر عشاير از خدمات زيربنايي شده است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هم در اين جلسه، به تشريح پيشنهاد تشكيل «كارگروه توسعه گردشگري و صنايع دستي عشايري» پرداخت و گفت: توسعه گردشگري طبيعي و مناسبسازي خانههاي عشايري و روستايي براي اسكان و اقامت گردشگران داخلي و خارجي، علاوه بر اشتغالزايي، مي تواند منجر به توسعه روستاهاي كشور شود.
پس از توضيحات سلطاني فر، با پيشنهاد تشكيل اين كارگروه موافقت شد.
طرح ويژه ارائه خدمات فرهنگي و مذهبي به جامعه عشاير كشور نيز از ديگر موضوعاتي بود كه در اين جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به تشريح برنامه هاي اين وزارتخانه براي توسعه اين خدمات به جامعه عشايري پرداخت.
نمايندگان وزارتخانه هاي نيرو و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز در اين نشست، برنامه هاي اين دو دستگاه اجرايي را براي ارتقا و بهبود خدمات به جامعه عشايري تشريح كردند.
گفتنی است، در این جلسه قائم مقام و معاون توسعه و امور زیربنایی، مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر و مدیرکل دفتر مطالعات جامع سازمان نیز حضور داشتند.