مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان گفت: تفاهمی با صندوق کارآفرینی امید برای ایجاد 600 صندوق کارآفرینی منعقد شده است که حدود 100 صندوق آن مربوط به عشایر است…

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، فروغ السادات بنی هاشم امروز شنبه هفتم شهریور ماه با حضور در دفتر رئیس سازمان امور عشایر با کرمعلی قندالی رئیس این سازمان در خصوص ظرفیت ها و توانمندی های زنان عشایری در تولید و اشتغال گفتگو و تبادل نظر کرد.

 

بنی هاشم در این دیدار اظهار داشت: تفاهمی با صندوق کارآفرینی امید برای ایجاد 600 صندوق کارآفرینی منعقد شده است که حدود 100 صندوق آن مربوط به عشایر است.

 

وی افزود: بر این اساس، به ازای هر صندوق، مبلغ دو میلیون و 500 هزار تومان به عنوان هزینه توانمندسازی در نظر گرفته شده است که صرف آموزش اعضاء می شود.

 

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان، ادامه داد: این صندوق ها یک ابزار، نهاد و قالب برای رسیدن به اهدافی چون شناسایی ظرفیت های عشایر و در نتیجه میل به اشتغال و تولید در مناطق عشایری بویژه در میان زنان عشایر است.

 

بنی هاشم گفت: برکت و خیری در کارهای کوچک تولیدی وجود دارد که اشتغال و تولیدات شگفت آوری را موجب شده است.

 

 

بر اساس این گزارش، رئیس سازمان امور عشایر هم در این دیدار در سخنانی گفت: یکی از رسالت ها، استفاده از همه ابزار ها برای برداشتن نگاه صرفا دولتی از مسائل مرتبط به زنان است؛ چرا که نگاه دولتی در این زمینه چندان نتواسته موثر باشد و اگر هم در مقاطعی موثر بوده استمرار نداشته است.

 

کرمعلی قندالی با بیان این که شاید بهترین این ابزار ها، تشکل ها و صندوق های خرد باشند، افزود: در برنامه ششم توسعه نگاهی کارشناسانه به مباحث مربوط به جوامع عشایری و روستایی از جمله  زنان شده است و کارگروه توانمندسازی روستائیان و عشایر و اقشار کم درآمد، ظرفیت بسیار مهمی در این برنامه بشمار می آید.

 

وی با بیان اینکه راهی به غیر از توانمندسازی زنان عشایری در همه زمینه ها نداریم، بیان کرد: توانمندی های زیادی بویژه در بعد اقتصادی در زنان عشایری وجود دارد و بخش اعظمی از فعالیت های عشایر توسط زنان و دختران عشایری انجام می شود.

 

قندالی با اشاره به متنوع بودن ساختار تولید فرآورده های لبنی در مناطق عشایری کشور، بیان داشت: بدنبال این هستیم که ساختار تولید فرآورده های لبنی در مناطق عشایری را بررسی و ارزیابی کنیم و با استفاده از دانش بومی عشایر و تلفیق آن با علم روز، بازارپسندی و تنوع بخشی به آن را توسعه دهیم.

 

رئیس سازمان امور عشایر همچنین گفت: عشایر در حوزه درمان هنوز از ظرفیت های  طبیعی و گیاهان دارویی استفاده می کنند که اگر در این خصوص در قالب صندوق های خرد به آنان آموزش های لازم ارائه شود و فرآوری گیاهان دارویی بصورت یک فعالیت اقتصادی در میان زنان عشایر در بیاید، بهره وری آن بسیار بالا می رود.

 

قندالی پیشنهاد داد: لازم است توانمندی های صندوق های خرد زنان در یک نمایشگاه بزرگ ارائه، بررسی و ارزیابی شود.

دیدگاهتان را بنویسید